Zöldövezetek karbantartása

A zöldfelületek fenntartása, a növényzet gondozása folyamatos és rendszeres tevékenységet igényel. A polgármesteri hivatal kb. 15 ha zöldterületen végez karbantartási munkálatokat.

Ebből 4 ha-on ( parkok, körforgalmak, útszéli földsávok) intenzív gondozást végzünk. A városi parkok esztétikai fontosságukon túl egészséges és rekreációra alkalmas területek. A tetszetős környezet kialakítása érdekében évente több ezer virágpalántát és tulipánhagymát ültetünk. Ezeken a felületeken rendszeres takarítást, kaszálást, sövénynyírást, öntözést, kapálást végeztetünk.

A városszéli zöldterületek rendben tartása (terelőutak széle, árokpartok, Szejke ), kb.11 ha, az időjárás függvényében 2 vagy 3-szoros kaszálást, területtakarítást igényel.

Továbbá figyelmet fordítunk a veszélyes fák felleltározására és kivágására. Évente több száz fát és cserjét ültetünk, ezáltal pótoljuk a kiöregedett, veszélyes példányokat. Lehetőségeink függvényében új fasorokat hozunk létre. A frissen elültetett csemetéket gondozzuk.

A polgármesteri hivatal egyik fontos feladata a játszóterek karbantartása. A város közterületein levő 23 játszótéren rendszeres takarítást, kaszálást és javítási munkálatokat végzünk.

Ide tartoznak továbbá a városi strand és korcsolyapálya működési költségei is.

Többet akarok tudni: